Få nyt liv på dit udeareal med skønne planter

Uanset om du bor i lejlighed med altan, et lille rækkehus eller en villa med stort haveareal, kan du tilføje det nyt liv ved at udstyre det med forskellige planter. Planter kan bare et eller andet. De har en beroligende og terapeutisk effekt, og så kan selv den mest triste altan gøres hyggelig med lidt grønt. Du kan få planter i mange farver og variationer, og du kan efterfølgende gå på opdagelse i det store udvalg af krukker, der findes på markedet. Kun fantasien (og økonomien) sætter grænser for dit planteunivers. Det sidste kan løses ved et samlelån.

Planter til ethvert behov

Du kan med sikkerhed finde lige præcis de planter, der vil klæde din altan eller have allerbedst. Der er dog forskel på, hvilke planter der egner sig til hvad:

 • Altan. Hvis du er indehaver af en altan, har du sikkert ikke så stort et overfladeareal. Du skal derfor tænke kreativt i, hvordan du ønsker at indrette den og hvilke planter, der vil passe bedst ind.
  • Altanplanter. Det er et oplagt valg, hvis du har mulighed for at hænge nogle altanplanter op. De smukke farver skaber liv og glade dage på din altan. Du kunne også benytte altankasserne til at plante urter i.
  • Palmer. Ønsker du et mere eksotisk udtryk til din altan, er palmen en skøn løsning.
  • Små blomster. Alt hvad der kan være i små plantekasser eller krukker, kan i princippet bruges. Tag på opdagelse hos din nærmeste forhandler og find inspiration.
 • Have. Hvis du er så heldig at have din helt egen have, har du sikkert mere plads og flere muligheder, når du skal vælge planter.
  • Roser. De skønne roser er næsten at finde i enhver baghave. Deres smukke pastelfarvede nuancer og duft skaber en dejlig stemning i haven.
  • Frugttræer. Hvis du elsker at plukke dine egne, søde, økologiske frugter, er det ideelt med et frugttræ. Et frugttræ kan give skygge i haven, og det blomstrer utroligt flot i løbet af foråret.
  • Større blomsterbuske. En syrenbusk er med sin smukke lilla farve og duftende blomster et sikkert valg til enhver have.

Find inspiration

Du kan finde mere inspiration på nettet, hos forhandlere eller i havebøger, som du kan låne på biblioteket. Måske kender du nogen med grønne fingre, som kan hjælpe dig og komme med gode råd til dit plantevalg.